Al-Quds Day

4 april 2024

Op de laatste vrijdag van de Ramadan, is het ‘Al-Quds Day’. Op deze dag wordt door moslims wereldwijd ‘solidariteit’ getoond met het Palestijnse volk. De Iraanse leiders hitsen Iraniërs en moslims over de hele wereld op tegen Israël. Al Quds-dag valt elk jaar op de laatste vrijdag van Ramadan en is ingesteld door ayatollah Ruhollah Khomeini in 1979 – een antizionistische dag.

Al-Quds is de Perzische en Arabische benaming voor de hoofdstad van Israël: Jeruzalem. Het overgrote deel van de islamitische wereld vindt dat Jeruzalem door moslims bestuurd moet worden. In ieder geval niet door het Joodse Israël.  Ook het feit dat de Tempelberg onder Jordanees bestuur valt, stelt het regime in Teheran niet tevreden.

Met het instellen van deze dag wist het sjiitische Iran onder leiding van Khomeini de Palestijnse kwestie te gebruiken en andere Arabische landen (de soenitische) in verlegenheid te brengen. De ‘Palestijnse kwestie’ is voor Iran zo een stok om zowel Israël als de Soennitische Arabische landen mee te slaan en de Iraniërs samen te smeden tegen Israël. Mede hierdoor worden ze afgeleid van de grote economische problemen in hun eigen natie.

We weten niet wat er morgen – 5 april 2024 – gaat gebeuren. Maar heel Israël staat op scherp. De IDF heeft zijn hele leger op de hoogste mate van alertheid. Ze houden rekening met een escalatie vanuit de diverse terroristische organisaties die worden aangestuurd en gefinancierd vanuit Iran. Want Iran zorgt er wel voor dat het niet rechtsreeks Israel aanvalt.  Ze branden niet hun vingers en het past niet in de bijbelse uitleg van de eindtijd.

De IDF is in ieder geval op zijn hoogste alertheid vanwege de samenloop van gebeurtenissen op vrijdag 5 april 2024:

  1. Het is de laatste vrijdag van de Ramadan.
  2. Het is Lailat al-Qadr (“Nacht van de Macht”), die de nacht viert dat de Koran werd gegeven.
  3. Het is Iraanse Quds-dag (“Jeruzalem-dag”), een keer per jaar een blijk van steun aan de Palestijnen.
  4. Iran heeft al gezworen de aanval op Damascus te wreken, die de afgelopen week heeft plaatsgevonden.

Er zijn diverse islamitische leiders die publiekelijk waarschuwen dat er iets groots staat te gebeuren op Al-Quds Day. Er staan op dit moment 200 tot 250.000 raketten gericht op Israël vanuit Libanon, Syrië en Jemen.  Israël wordt geconfronteerd met een hele grote dreiging. Het is een hele dunne lijn tussen provocatie en een oorlogsverklaring.

Al Quds-day kan eindigen zonder iets groots – alleen dreigende taal – en het kan eindigen met de verdwijning van een bepaald land van de kaart. En dit wordt niet Israël. Het land Israël is van God en Hij heeft beloofd dat het nooit vernietigd zal worden. Dus ongeacht de plannen die de ayatollahs of de mullahs of de terroristen of president Poetin hebben voor Gods kleine natie aan de oostkust van de Middellandse Zee, Israël zal overleven.

Laten we blijven bidden voor de veiligheid van het Israëlische volk, de bescherming van God over het land Israël. En ook voor de omringende landen dat ook zijn niet betrokken gaan worden in een allesvernietigende oorlog.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.