Openbaring – Regeren met Christus (36/40)

Aflevering 36 van een 40-delige serie over het bijbelboek Openbaring. Na het opsluiten van de draak wordt de aandacht van Johannes gelijk weggetrokken naar een volgende scène. Hij ziet tronen en degenen die daarop zitten, wordt het oordeel gegeven. Het blijken de martelaren te zijn uit de grote verdrukking. Bij de wederkomst van Jezus staan ze op uit de dood en nu mogen ze tijdens het duizendjarig vrederijk met Christus als koningen regeren. Maar zij zijn niet de enigen, want ook aan over de gelovigen van de gemeente van Christus, die al zeven jaar daarvoor waren opgenomen, was al tot zelfs drie keer toe geprofeteerd dat ze door God zijn gemaakt tot koningen en priesters. En hoe zal dat zijn voor de gelovigen van het Oude Testament?

Na duizend jaar gebeurt precies wat er al was geprofeteerd. De satan wordt nog eenmaal losgelaten uit de afgrond en gelijk is het weer raak. Niet alleen het boosaardige karakter van de duivel is na duizend jaar opsluiting niet veranderd, ook het hart van de mens is ondanks alle genoten vrede en welvaart nog steeds geneigd tot alle kwaad. De duivel trekt nog eenmaal ten strijde tegen God en neemt vele volken daarin mee. Maar deze strijd leidt voor de draak tot het definitieve einde in de poel die van vuur en zwavel brandt.

Openbaring 20:4-10 – Regeren met Christus

Wim Grandia legt uit wat Johannes op het eiland Patmos heeft gezien.

Afleveringen

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.