Openbaring – De Heer regeert (23/40)

Aflevering 23 van een 40-delige serie over het bijbelboek Openbaring. Na het blazen van de zevende bazuin hoort Johannes luide stemmen in de hemel met een boodschap die in drie woorden is samen te vatten: De Heer regeert.Er wordt in de hemel alvast vooruit gekeken naar het nu zeer aanstaande moment dat Jezus terugkeert naar de aarde om zijn koningschap op zich te nemen. Het feest barst los en vol aanbidding wordt beleden dat de Heer regeert!

De bazuin die in Openbaring 11:15 wordt geblazen is de laatste in een serie van zeven en wordt door sommige uitleggers gezien als dezelfde laatste bazuin waar Paulus in 1 Korintiërs 15:51-52 over schrijft en ook in 1 Thessalonicenzen 4:16-17 naar verwijst. Als dat zo is, dan zou de opname van de gemeente pas halverwege de grote verdrukking plaatsvinden. In deze aflevering gaan we kijken naar de verschillende betekenissen van het blazen van de bazuin.

Openbaring 11:15-19 – De Heer regeert!

Wim Grandia legt uit wat Johannes op het eiland Patmos heeft gezien.

Afleveringen

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.