Openbaring – De val van Babylon (32/40)

Aflevering 32 van een 40-delige serie over het bijbelboek Openbaring. De al door Jesaja en Jeremia geprofeteerde verwoesting van de grote stad Babylon wordt voor de ogen van Johannes werkelijkheid. Hij ziet hoe de stad als een grote molensteen in de zee wordt geworpen. In korte tijd zal de stad met vuur worden verbrand en worden gekenmerkt door dood, rouw en honger. De koningen, kooplieden van de aarde en allen die de zee bevaren, reageren vol ontzetting. De trots van Babylon – het oude Babel als toonbeeld van rebellie tegen God en valse religie – verandert in een blijvende en rokende ruïne. De drinkbeker van Gods grimmige toorn moet tot de laatste druppel worden leeggedronken.

Voor de bewoners van de hemel klinkt de oproep om zich te verblijden over de verwoesting van de stad en er dan ook een hemels feest los, dat overgaat in de maaltijd van de bruiloft van het Lam. Wat een verschil! Met de verwoesting van Babylon is ook de laatste schaal uitgegoten. Gods toorn komt tot een einde en het grote moment van de wederkomst van Christus is aanstaande.

Openbaring 18:1-24 – De val van Babylon

Wim Grandia legt uit wat Johannes op het eiland Patmos heeft gezien.

Afleveringen

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.