Openbaring – De grote witte troon (37/40)

Aflevering 37 van een 40-delige serie over het bijbelboek Openbaring. Aan het einde van het duizendjarig vrederijk komt de duivel nog eenmaal in opstand en trekt hij vele mensen mee in zijn ondergang. Na zijn definitieve ondergang wordt hij voor altijd geworpen in de poel van vuur en zwavel. Voordat het zover is dat God de beloofde nieuwe hemel en nieuwe aarde gaat geven, zal eerst het laatste oordeel moeten worden uitgesproken. Het wordt het moment van de waarheid: de grote witte troon. Wat Johannes te zien krijgt en beschrijft, roept niet alleen veel weerstand op, maar ook angst. Ook onder gelovigen…

De vraag is echter of gelovigen wel voor de grote witte troon komen te staan. Er wordt in de Bijbel over meerdere oordeelsmomenten gesproken. Eerst is er sprake van de rechterstoel van Christus, later lezen we over het oordeel over de volken en uiteindelijk over de rechtspraak voor de grote witte troon. Waar deze drie momenten niet duidelijk worden onderscheiden, ontstaat er verwarring en onzekerheid. Ontdek wat Gods plan is en geloof dat wie in Christus Jezus zijn, niet meer worden veroordeeld!

Openbaring 20:11-15 – De grote witte troon

Wim Grandia legt uit wat Johannes op het eiland Patmos heeft gezien.

Afleveringen

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.