Mattheus 24 & 25

Het gesprek dat Jezus had met Zijn discipelen op de top van de Olijfberg vlak voor de kruisiging is de afgelopen 2000 jaar gevolgd door vele misleidende conclusies. Dit gesprek is opgeschreven in Mattheus 24 & 25.

Jezus voorspelt dat er een periode komt voor Israël die Hij de Grote verdrukking noemt. Hij citeert een profetie van de profeet Daniel. Het zal een periode zijn waarin Israël wordt verdrukt zoals er nog nooit geweest is.

Jezus voorspelt in welke periode van de geschiedenis dit zal plaatsvinden: ‘Als de takken van de vijgenboom zacht worden en zijn blad weer uitspruit. Oftewel, als de natie Israël weer is ontstaan. In die periode zal de opname van de gemeente van Jezus zijn en daarna de Grote Verdrukking.
Benieuwd wat Jezus bedoelt met deze profetie? Waarom de oprichting van de staat Israël in 1948 – na ruim 1800 jaar –  aansluit bij de woorden van Jezus dat de generatie die dat meemaakt de Grote Verdrukking gaat meemaken?.

Thema's om de eindtijd beter te begrijpen
Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.