Eindtijdserie – God is in control! | Orlando Bottenbley (6/8)

Satan popelt om te komen maar, er is Iemand die hem weerhoudt. Wie is deze Iemand? Dat is de Heilige Geest die woont in elke gelovige – de volgelingen van Jezus. Op het moment dat je Jezus gaat volgen als je Verlosser en Heer van je leven, komt Gods Geest in je wonen.

Daarom wordt de Gemeente of de Kerk in de bijbel ook de tempel van de Heilige Geest genoemd. Maar let op: God woont in mensen, niet in denominaties of gebouwen 🙂

Op het moment dat Jezus de Gemeente opneemt, is de tempel van God niet meer op deze wereld en heeft satan alle ruimte om zich te openbaren. Je ziet dus dat God dit tijdstip bepaalt. Zoals Paulus schrijft in 2 Thessalonicenzen 2:6. God is dus in control!

Op dezelfde manier bepaalt God ook wanneer en hoe de Dag van Christus, ook wel gezegd de Dag de Heeren, komt. Dat is het moment dat Jezus Koning wordt in Jeruzalem voor 1000 jaar.

Orlando Bottenley legt ook uit wat de rol, uitdaging of roeping van de Gemeente/kerk is voor de eindtijd waarin we nu leven. En dus wat Gods roeping is voor jou en mijn leven.

Eindtijd Serie met Orlando Bottenbley
Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.