Israel en de Gemeente (Kerk)

Wat is het verschil tussen Israel en de Gemeente (Kerk) en wat zijn de overeenkomsten? En wat is de rol van Israel in de eindtijd?

Vaak wordt gezegd dat de Gemeente of de Kerk in de plaats is gekomen van Israel. Dit noemen we de vervangingstheologie. Maar klopt dit wel?

De bijbel laat ons namelijk zien dat Gods plan met Israel en met de Gemeente verschillend is. Ook is de rol van Israel nog niet voorbij. Op dit moment zijn zowel Israel als de Gemeente getuigen van Gods liefde naar de wereld. Dit heeft God al duidelijk gemaakt aan Mozes die 2 zilveren trompetten moest maken. Eén is het beeld van de getuige van Israel en de tweede is het beeld van de Gemeente/kerk als getuige.

Ook zal Israel de hoofdrol spelen in de Grote Verdrukking. Dan is de Gemeente opgenomen,. Pas in het 1000-jarig rijk spelen zowel Israel als de Gemeente samen een rol met Jezus als koning in Jeruzalem.

Laat je inspireren en bemoedigen door deze inzichten uit de bijbel.

De 70 jaarweken van Daniel en de eindtijd
Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.