Eindtijdavond – Israel en de gemeente | Oscar Lohuis

Datum: 31/01/2024 Locatie: De Stek, Euvelgunnerweg 25A, 9723 CV Groningen

Vanaf het midden van de negentiende eeuw keerden Joden terug naar het beloofde land en in de twintigste eeuw kwam Israël weer op de kaart van de wereld te staan. Oscar Lohuis neemt ons deze avond mee in de bijbelse beloften over Israel. Je krijgt een antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe zien we dat in het licht van wat de Bijbel over Israël zegt?
  • Speelt Israël nog een rol in Gods verlossingsplan voor deze wereld?
  • Wat hebben de terugkeer van de Joden naar het land en het ontstaan van de staat Israël te maken met het Evangelie?
  • Wat is een Bijbelse visie op Israël en hoe kunnen wij op een goede manier betrokken raken bij Israël, zonder in extremen te vervallen of af te dwalen van het Evangelie?

Oscar Lohuis stelt zich voor:

‘Ik ben getrouwd met Loïs en ben vader van drie zonen en een dochter. Toen ik al predikant was, gingen mijn ogen open voor Gods bijzondere plan met Zijn volk Israël. Ik preek en spreek op veel plaatsen in het land om het evangelie van het Koninkrijk te brengen. Daarnaast schrijf ik artikelen voor diverse media en heb ik drie boeken geschreven. Meer kunt u lezen op www.goednieuwsbediening.nl.’

Uitgelicht:
‘Wanneer christenen het over Joden en over Israël hebben, is vaak het enige wat zij daarover vinden dat de Joden zich moeten bekeren en tot geloof in Jezus moeten komen. Zij beseffen niet dat christenen zich ook moeten bekeren van hun hoogmoedige houding ten opzichte van Israël. Eeuwenlang heeft de kerk gedacht dat zij nu het nieuwe, geestelijke Israël was geworden en dat de uitverkiezing van Israël voorbij was gegaan sinds Christus. Dat is niet wat de Bijbel leert. Op dit gebied is er opnieuw een reformatie in de leer, in het denken en in het handelen van de kerk nodig. Bekering van hoogmoed ten opzichte van Israël.’


Praktische informatie:

Wanneer: Woensdagavond 31 januari van 19:30-21:30 uur. Welkom vanaf 19:15 voor koffie/thee.
Waar: de Stek, Euvelgunnerweg 25A, 9723 CV Groningen
Opbouw van de avond: 1e uur uitleg en 2e uur ruimte voor vragen

Wil je hier graag bij zijn? Stuur een mail naar hallo@eindtijd.nl met het aantal personen. 

En… voel je altijd vrij om anderen mee te nemen.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.