Chaim Malespin uit Israël – spreekt in Winsum (Groningen)

Datum: 20/06/2023 Locatie: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, Winsum

Op een donkere nacht maakte ik (Chaim Malespin) op 15-jarige leeftijd Aliyah met mijn familie. Ik realiseerde mij toen niet dat ik deel uitmaakte van het proces van het herstel van Israël. Mijn eigen Aliyah-reis gaf me inzicht in wat het moeilijkst is voor de miljoenen Joodse mensen die verhuizen naar het Beloofde Land: Absorptie. Het dwong mij de vraag te stellen: “Wat betekent Aliyah maken nu echt?”

Ik realiseerde me dat degenen die de reis maken, een baan moeten vinden, een plek om te wonen, Hebreeuws moeten leren en verbinding maken met een gemeenschap. Integreren in een nieuwe samenleving vereist de vastberadenheid van een pionier. Integratie, hechting, aanpassen aan de cultuur is moeilijk. Een serieus probleem kan eenzaamheid zijn als de eerste stappen worden gezet in een nieuw land. Ik leerde tot mijn verbazing dat God specifiek, overal in de Bijbel, volkeren oproept om het herstel van het land te ondersteunen!


Waarover komt Chaim Malespin spreken:

  • Hij komt spreken over waarom hij hulp biedt aan de terugkerende Joden naar Israel en  hoe dit aanpakt in de praktijk.
  • Verder is zijn boodschap  dat ‘Aliyah maken’ zowel belangrijk is voor het volk Israel als de christenen uit de heidenen.

En… de kans om iemand te spreken en te horen met informatie uit eerste hand!


Chaim is medeoprichter van het Aliyah Return Center en The Faithful Galileans. Hij woont en werkt aan het meer van Galilea.
Chaim en het team zetten zich in voor Joden die Aliyah maken en immigreren naar Israel met weinig tot niets. Ook zet Chaim zich in als bruggenbouwer tussen het Joodse volk en de gelovigen uit de volkeren.

 


Praktische informatie
Wanneer: dinsdagavond 20 juni om 19:30, inloop vanaf kwart over 7
Waar: in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 Winsum.

Toegang is gratis. Er zal een collecte zijn. Opgeven is niet nodig.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.