17 december 2021

Updates van ontwikkelingen in het Midden Oosten | Amir Tsarfati

Een groot deel van de Eindtijd speelt zich af in het Midden Oosten. Waarbij Israël en de stad Jeruzalem een centrale rol innemen. Na ruim 1800 jaar is hebben we weer een natie Israël. 1800 jaar lang was bestond de natie Israël niet. 

Het volk Israël was verstrooid over de hele wereld nadat in 70 na Chr. eerst de tempel was verwoest en in 135 na Chr. ook de stad Jeruzalem volledig is afgebroken. De naam van Jeruzalem is destijds veranderd in Aelia Capitolina; de naam van Israël werd Palestina.

Toen in 1948 de natie Israël werd opgericht, stonden er 5 goed bewapende Arabische legers klaar om Israël van de kaart te vegen. Israël had een leger die voornamelijk bestond uit overlevenden van de Holocaust. Dus geen getraind leger. Met 2 vliegtuigen en 5 tanks hebben ze weten stand te houden. De oprichting was een wonder van God. Maar ook de oorlogen die erna tegen Israël zijn gevoerd zijn wonderen waarin je de Hand van God ziet. 

De voorspellingen door onder andere de profeet Ezechiël (500 voor Chr.) zijn voor het eerste deel uitgekomen. In Ezechiël 36 lezen over de terugkeer van Israël naar het beloofde land. In Ezechiël 37 lezen we dat het een soort ‘opstanding’ zou zijn uit de dood – de overlevende van de Holocaust kwamen in het land en het waren bijna nog wandelende skeletten. In ieder geval geen getraind leger die door wonderen van God de 5 goed getrainde legers hebben weten te verslaan. 

We zitten nu in voorfase van Ezechiël 38. Hier wordt beschreven dat Israël weer een sterke natie is en dat een aantal wereldmachten rondom Israël hen zullen binnenvallen om de welvaart van Israël te roven. Ezechiël voorspelt dat dit de volgende landen/machten zullen zijn: Rusland, Iran, Turkije, Soedan en Libië. 

Deze ontwikkelingen zijn in volle gang. Maar hier wordt door het NOS en het ANP nagenoeg geen aandacht aan besteedt. Daarom maken wij gebruik van de wekelijkse updates over het Midden Oosten van Amir Tsarfati met zijn team. Elke week vertalen we deze update in het Nederlands en plaatsen dit op het Platform Eindtijd. En als je je inschrijft op dit Platform krijg je elke vrijdag een reminder mail zodat je weet dat de nieuwste update op staat. 

Wil jij ook dit volgen? Schrijf je in op het Platform Eindtijd

14 december 2021

De kracht van elkaar ontmoeten in groepen van 4-10 personen

Wat is een goed werkende manier om een vuur...

Lees nieuwsitem
16 december 2021

Nieuw initiatief ‘Platform Eindtijd’

We leven een in enorm enerverende tijd. Die je...

Lees nieuwsitem

Stap voor stap in jouw eigen tempo meer leren over de eindtijd

Wat staat ons binnenkort te wachten? Wat hebben de Joodse feesten, de Opname, het Bruiloftsfeest, het Bijbelboek Openbaring en de Grote verdrukking met Gods plan te maken? Omdat dit alles niet altijd eenvoudig is om te begrijpen, per onderwerp een aantal video’s waarin je stap voor stap uitleg krijgt.

Toon alle lessen
Opname al geweest?

Opname al geweest?

Het kan zijn dat als je hierop klikt, de opname al is geweest.
Maar je krijgt een tweede kans in de komende 7 jaar. Ga naar het Platform Eindtijd en focus je op de uitleg van het bijbelboek Openbaring.

Wij hebben daarbij maar één advies: Kies voor Jezus en houdt vol!

Aanmelden platform Eindtijd